Prentenboeken

Prentenboeken voor kleintjes:

Boer Boris en de maaier (2+)

In het zesde deel van de successerie van Ted van Lieshout en Philip Hopman – kun je lezen hoe Boer Boris zijn maaier, die steeds kapot gaat, omtovert tot een multimegamaaimachine. Het komt goed hoor, met al dat gras! Boer Boris maakt de maaier gewoon steeds ‘beter, harder, sneller mooier, groter dan-ie was.’ Er zit een prachtige Boer Boris-verjaardagskalender bij. (€ 12,95)

Kleine blauwe truck (2+)

In dit boek van Alice Schertle groeten de dieren Kleine blauwe truck vrolijk als hij een eindje gaan rijden: “‘Piep!’ zegt Kuiken, ‘Tok!’ doet Kip. / ‘Mèèè!’ mekkert Gijsje Geit. / ‘Toe-toet!’ groet Kleine blauwe truck, / die langs hun weitje rijdt.” Als Grote gele truck lomp voorbijraast, zullen de dieren en Kleine blauwe truck hem eens een lesje behulpzaamheid leren. De vrolijke illustraties van Jill McElmurry zijn oergeestig. Toe-toe-toet!, deze bestseller uit de Verenigde Staten doet het bij alle kinderen goed!(€ 11,95)

 Kom uit die kraan!! (3+)

In het stoere, grote prentenboek Kom uit die kraan!! van Tjibbe Veldkamp & Alice Hoogstad wemelt het van de machines. Bart kijkt er maar al te graag naar, maar hij weet ook dat kinderen niet op de bouw mogen komen. Als hij op een dag tóch de wals, cementwagen én de hijskraan bestuurt zal hij daar dus wel een goede reden voor hebben! Door de grote platen, details en grappige verhaallijnen kun je dit avontuur met kinderen van meerdere leeftijden lezen. (€ 13,95)

Kom je dansen, boze heks (3+)

‘Oeioeioei!’ Kom je dansen, boze heks, is het eerste echte prentenboek over de boze heks. Het is al vijfentwintig jaar geleden dat Hanna Kraan en Annemarie van Haeringen de beroemde mopperkont op haar bezemsteel het leven van duizenden kleuters binnen lieten vliegen. En daarom is het voor iedereen feest in het bos, ook voor de boze heks. Die heeft alleen geen tijd voor een feest, ze is een veel te bijzondere toverdrank aan het maken. Maar op de avond van het feest borrelt er opeens gifgroen schuim en een stinkende walm op uit de ketel. O jee, door al die herrie buiten is de toverdrank mislukt. Dat zal de boze heks de dieren eens goed betaald zetten. Of toch niet… De boze heks is zo populair dat ze een eigen Facebookpagina heeft! ( € 13,95)

 Memory konijn (3+)

Wist je dat Maranke Rinck & Martijn van der Linden in het echt zelf een paar vormen? Samen maakten ze Memory konijn (3+), het origineelste boek van dit najaar. Konijn begint als plaatje op een memorykaartje. Als hij op zoek gaat naar het andere konijn, vindt hij een vliegtuig waarin hij het memoryspel uitvliegt. Hij zoekt overal. Vogels, koningen en bootjes vormen paren, maar Konijn geeft niet op. Zelfs niet als hij een draak moet verslaan. Achter in dit prachtig uitgevoerde boek vind je een echt memoryspel. (€ 16,95)

Trol en het Pietertje, van Adam Stower (vertaald door Koos Meinderts) (€ 12,99)

Koning Koen en de Draak, van Helen Oxenbury en Peter Bently ( € 14,95.) Lief verhaal over Koen die met zijn vriendje Joris en de kleine Casper draken gaat verslaan. Koen doet zich stoerder voor dan hij is, blijkt aan het einde.

Een jaar voorbij, van Kerstin Zabransky ( € 15,95). Een collage-achtig boek met twaalf platen van dezelfde plek, waar de natuur verandert door de seizoenen die voorbijkomen. Zeer kleurrijk.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven