Voorleesboeken

Voorleesboeken (4+)

 

Krullen en blubbershampoo

‘Krullen en blubbershampoo’ van Bette Westera is zo mooi geschreven dat het lijkt alsof Kalle – zo heet de hoofdpersoon – een echt jongetje is. Kalle woont samen met zijn moeder. Hij heeft geen vader. Dan breekt de vakantieperiode aan; ze gaan naar de camping. Daar ontmoet hij Kimberley. Het meisje vertelt het ene na het andere bijzondere verhaal. Dan is het de beurt aan Kalle. Hij vertelt Kimberley dat zijn vader een bekende voetballer is. Juist nu moest hij meedoen aan een toernooi in Afrika. Dan verschijnt er een ‘bruine’ meneer op de camping…

 

Het grote boek van Jubelientje van Hans Hagen

Liefhebbers van Jubelientje opgelet; ‘Het grote boek van Jubelientje’ is een verzamelboek van de eerder verschenen verhalen met dit eigengereide meisje in de hoofdrol. Meer concreet gaat het om ‘Jubelientje en haar liefste oma’, ‘Jubelientje leert lezen’ én ‘Jubelientje legt een ei’. Heel knap is dat de verhalen zo herkenbaar zijn opgetekend. Kinderen kunnen zich goed verplaatsen in de zesjarige hoofdpersoon. Ook waarderen de fans van Jubelientje de opbouw van de verhalen. Zo lopen alle avonturen goed af. Bovendien is het taalgebruik modern. Dat leest nog eens heel plezierig voor!

 

Bij Uil Thuis, van Arnold Lobel, uitgeverij (€ 19,99).
Klassieker uit 1975 waar al veel generaties kinderen mee zijn grootgebracht.

 

De Grote Robin, van Sjoerd Kuyper met illustraties van Marije Tolman, uitgeverij Lemniscaat, € 19,95.
Drie boeken over Robin nu bij elkaar in deze fijne verzamelbundel.

 

Kolletje Tovert Verhalen, van Pieter Feller & Natascha Stenvert, (€ 19,95).

Bundeling van de eerste zes boeken over Kolletje, het meisje dat alles kan met haar toversokken. De samenwerkende kinderboekwinkels bekroonde het boek met de Kinderboekwinkelprijs; een prijs speciaal voor kinderboeken die in hun ogen ten onrechte onderbelicht zijn gebleven.

 

Niet Bijten, Dolfje, van Paul van Loon Prijs (€ 9.99)

Op de cover van ‘Niet bijten, Dolfje’ zien we Dolfje samen met Noura – zijn wolvinnenvriendinnetje – lekker spelen in het Wolvenbos. Het is volle maan, Dolfje is klaar voor de jacht. Al snel wordt duidelijk dat hij niet de enige is, die zich in het Wolvenbos bevindt. Zo lopen we Knuppel – een vreemdeling met een geweer – tegen het lijf. Ook neef Leo komt voor in dit verhaal. Hun aanwezigheid leidt tot vele onverwachte ontmoetingen. Zonder dat het echt eng wordt, neemt de spanning toe. Heel fijn aan dit voorleesboek is dat elke zin op een nieuwe regel begint. Ook de manier waarop de illustraties zijn opgetekend – in zachte grijstinten – zorgt voor rust op de pagina’s.

 

Pluk Van De Petteflet, de voorleesklassieker van Annie M.G. Schmidt is uitgebreid met niet eerder in boekvorm gepubliceerde tekeningen van Fiep Westendorp. Pluk en Aagje samen met de Stampertjes in de zee. Pluk in gesprek met Zaza en mevrouw Helderder aan de hasselbramenjam. Nog steeds een feest voor kinderen vanaf 5 jaar (€ 19,95)

 

Weg met die krokodil van Paul van Loon gaat over een meisje met vreselijke ouders die geen huisdier mag. Bregje wordt wakker van een krakend geluid. Naast haar op het kussen ligt een lief babykrokodilletje in een gebarsten ei. Niet te geloven! Bregje heeft een krokodillenei uitgebroed – alleen door het keihard te WILLEN. Mijn kinderen vonden het geweldig! (€ 12,95)

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven