Niet-lezer

Niet-lezer

 

Het leven van een loser van Jeff Kinney. € 14,99. Inmiddels 8-delig. Het nieuwste deel binnen deze succesvolle, geestige serie over het leven van brugklasser Bram Botermans heet ‘Gedumpt’ Het boek bevat veel zwart-wit cartoons. Weinig tekst. Het is een nieuwe trend dat boeken er dik uitzien, terwijl ze weinig tekst bevatten maar wel veel stripjes en tekeningen.

Dagboek van een muts (€14,99) is een humoristische kinderboekenserie geschreven en geïllustreerd door de Amerikaanse schrijfster Rachel Renee Russell. Het wordt wel gezien als ‘Het leven van een loser’ voor meisjes. De boeken zijn de persoonlijke dagboeken van het veertienjarige hoofdpersonage Nikki J. Maxwell. De verhalen bevatten autobiografische elementen van de jeugd van de schrijfster en van de jeugd van haar twee dochters.

Handboek voor meisjes van Elisa van Sprongen( € 12,99). In dit handboek vindt je dochter alles om haar dagelijks leven makkelijker te maken. Van wat je wel/niet doet aan een chic diner tot tien gouden beauty-regels. Maar ook alles over liefdesverdriet, banden plakken, met vriendinnen op de foto en ‘pimp je kamer zonder dat je ouders kwaad worden’.

De waanzinnige boomhut van .. verdiepingen, van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel (€ 12,50). Inmiddels 3 delen, uit de serie over Andy en Terry die in een boomhut wonen met de hoogste trampoline ter wereld, een chocoladewaterval en een enge achtbaan. Met veel tekeningen.

 

Geronimo Stilton – Fantasia IX – De fenomenale reis (‘’met mythische geuren van Fantasis, 3D-beeld, 3D-bril en kwartetvel’’), uitgeverij De wakkere muis, € 35,-

Het grote avonturenboek, van Harmen van Straaten, uitgeverij Kluitman, € 13,95, avi M4. Met de verhalen De Draak, De Raket en De Schat.

Vos en Haas in gevaar, van Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-King (€ 7,50). In de serie ‘’Ik lees als een haas’’, avi E3 tot M4.

Het grote dierenboek van Kidsweek, uitgeverij Holkema & Warendorf € 8,99)

 

MeerMonster van Paul van Loon (€ 15,99). Dolfje gaat op zoek naar het monster van Lognes in Schotland. Nieuwste deel in de nog altijd groeiende serie (inmiddels 15 delen) over Dolfje Weerwolfje, die Paul van Loon in 1997 begon.

Robbie & Raffie drie dubbel dik, van Janneke Schotveld. De schrijvende juf Janneke Schotveld weet precies hoe ze zowel jongens als meisjes weet te boeien met deze verhalen. Dat heeft ze heel slim gedaan.

 

13+ Niet-lezer

 

Password, van Mirjam Mous, uitgeverij Van Holkema & Warendorf, € 10,00. Jeugdthriller over de 15-jarige Mick die zijn beste vriend Jerro bewusteloos aantreft, maar hem vervolgens in het ziekenhuis niet meer kan vinden. Leeftijdsgenoot Stefan wordt na schooltijd opgewacht en achtervolgd door een onbekende man. De levens van de drie jongens raken verweven, waarbij het geheime password van Mick van groot belang blijkt. Van de auteur van Boy 7.

Shock, jeugdthriller van Mel Wallis de Vries, uitgeverij De Fontein, € 13,99. Superspannende thriller rond Emma, die na een schoolfeest verdwijnt en ook na maanden nog vermist wordt.

Verliefd op alle 3, van Maren Stoffels, uitgeverij Leopold, € 12,95. Over Merel die leeft met en voor de band ‘No time left’. Ze wil de drie bandleden graag in Londen ontmoeten, zo verliefd is ze.

 

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven